Parturi-kampaajan koulutus


Opiskele parturi-kampaajaksi Tampereella!

Seuraava parturi-kampaajakoulutus 29.1.2018 – 25.1.2019

Koulutusuudistuksen myötä CWA toimii yhteistyössä Sastamalan koulutuskuntayhtymän (SASKY) kanssa.

Hae nyt ONLINE-hakukaavakkeella tai soita numeroon 044 3327 118 (ma-pe, klo 10–14).

Parturi-kampaajakoulutus tähtää vahvaan perustekniikoiden hallintaan, jotta osataan palvella asiakasta monipuolisesti ja luoda muodikkaita kokonaisuuksia. Koulutus sisältää teoriaopintoja ja työpaikalla osaamisen hankkimista.

Osaamista hankitaan myös erilaisissa tapahtumissa mm. teattereissa, tavarataloissa ja muissa alan yrityksissä. Opiskelijamme ovat osallistuneet tapahtumiin innokkaasti ja he saavat kurssin valmistumispäivänä todistuksen kaikista työharjoittelupäivistä.

Kurssiin sisältyy hiusalan perustutkinto, joka suoritetaan osana opintoja. CWA:n koulutus ja tutkinto antavat valmiudet työskennellä hius- ja kauneusalalla työntekijöinä, yrittäjinä, konsultoijina, kouluttajina.

Hiusalan perustutkinnon perusteet muuttuvat 1.8.2019 hius- ja kauneudenhoitoalan perustutkinnoksi.

Hae parturi-kampaajakurssille

Hae hiusalan opintoihin ONLINE-hakukaavakkeella tai soita numeroon 044 3327 118 (ma-pe, klo 10–14) ja varaa aika suoraan haastatteluun. Online-hakukaavakkeella hakeneiden kanssa haastatteluaika sovitaan puhelimitse tai sähköpostitse.

Hakijalla tulee olla tarvittavat todistukset ja dokumentit mukana haastatteluun tullessa.

Soveltuvuus alalle
Parturi-kampaajakoulutukseen hakijalta edellytetään luovuutta ja vuorovaikutustaitoja, sekä ennen kaikkea sitoutumista ja motivaatiota alan opiskeluun.

Tutkintokoulutukseen sovelletaan säännöksiä esteettömyydestä ja opiskelijaksi ottamisen edellytyksistä (tutustu SORA-säädöksiin).

Valintamenettelyt
Tutkintokoulutukseen tai pelkkään tutkintoon haku on jatkuvaa ja tapahtuu cwa.fi -nettisivuston kautta. Sivustoilta löytyy tietoa hakeutumisprosessista, tutkinnoista ja koulutuksesta. Opiskelijaksi ottamisessa noudatetaan yhdenvertaisia valintaperusteita.

Tutkintokoulutukseen hakeutumisen vaiheessa kartoitetaan hakijan soveltuvuus alalle henkilökohtaisessa haastattelussa. Hakijaan kanssa selvitetään terveydentilavaatimukset kyseiseen tutkintokoulutukseen, SORA-lainsäädäntö, sekä mahdollinen erityistuen tarve, ohjaus- ja tukitarpeet, kyseisen tutkinnon perusteet, ammattitaitovaatimukset ja osaamistavoitteet, opintososiaaliset edut sekä mahdolliset kustannukset. Haastattelussa selvitetään myös aiemmin hankittua osaamista hakijan esittämien asiakirjojen ja muun selvityksen perusteella.

Hakeutumisvaiheen tiedot dokumentoidaan siihen laadittuun asiakirjaan, jonka koulutuksen järjestäjän edustaja ja hakija allekirjoittavat. Koulutuksen järjestäjä päättää opiskelijaksi ottamisesta. Hakijalle ilmoitetaan sähköisesti ja kirjallisesti hyväksymisestä. Valitsematta jättämisestä ilmoitetaan hakijalle kirjallisesti.

Mikäli hakeudutaan vain koko tutkinnon tai sen osan/osien osaamisen osoittamisen näyttöihin, laaditaan hakeutujan kanssa henkilökohtainen osaamisen osoittamisen kehittämissuunnitelma.

Haastattelu on ilmainen ja pidetään koulun tiloissa Tampereella osoitteessa: Yliopistonkatu 60 A 7 krs, 33100 Tampere

Soita numeroon 044 3327 118 koulutuksiin liittyvissä kysymyksissä. Kurssisihteeri vastaa arkisin ma-pe, klo 10–14.

Parturi-kampaajakurssin kustannukset

Hinta: 650 €, joka sisältää:

●  opetusmateriaalit
●  työvälineet (nämä on mahdollista hankkia myös omatoimisesti)
●  työpaidan

Koulutus sisältää myös lounaan lähiopintopäivinä.

Kustannukset on mahdollista maksaa osissa.

Kirjallisia töitä varten opiskelijalla tulee olla käytössään web-kameralla varustettu tietokone, jossa on Microsoft Office tai Open Office tekstinkäsittelyohjelma.

Opiskelijoilla on mahdollisuus hakea seuraavia etuuksia:

Kelan opintotuki
Opiskelijat kuuluvat Kelan opintotuen piiriin.
Lue lisää ehdoista ja hakemisesta

Koulumatkatuki
Koulumatkatukea voi saada, jos koulumatka on vähintään 10 kilometriä yhteen suuntaan, jos koulumatkojen kustannukset ovat vähintään 54 euroa kuukaudessa ja jos yhdensuuntaisia matkoja kertyy vähintään 7 viikossa.
Lue lisää ehdoista ja hakemisesta

Omaehtoinen opiskelu työttömyysetuudella tuettuna
Työttömyysetuutta voi saada opintojen ajalta, jos opiskelun aloittava on ilmoittautunut TE-toimiston työnhakijaksi, työnhaku on voimassa ja jos hakija on vähintään 25-vuotias ja TE-toimiston arvion mukaan koulutuksen tarpeessa.
Lue lisää ehdoista ja hakemisesta

Aikuiskoulutustuki
Aikuiskoulutustukea on mahdollista hakea, jos hakija on ollut yhteensä vähintään 8 vuotta työelämässä ja nykyisen työnantajan palveluksessa tai päätoimisena yrittäjänä vähintään vuoden.
Lue lisää ehdoista ja hakemisesta

Lisäksi:
Oppilaitoksen opiskelijat kuuluvat Tampereen kaupungin opiskeluterveydenhuollon piiriin, joka kattaa maksuttoman terveydenhoitajan vastaanoton. Lääkärin vastaanotolta peritään 14,70 € kolmelta ensimmäiseltä käynniltä/kalenterivuosi. Opiskeluerveydenhuolto toimii koulumme lähellä Tullinkulmassa.

Tutkintokoulutuksen päivät ja lomat

Opiskelu on kokopäiväistä ja koostuu lähi- ja etäpäivistä päiväopiskeluna sekä työpaikalla osaamisen hankkimisesta, joka voi sisältää 1-2 iltavuoroa viikossa.

Lomat: Lomia ovat kaikki kirkolliset arkipyhät ja itsenäisyyspäivä sekä vappu. Kesällä on yksi lomaviikko. Joululoma on 21.12.2018-6.1.2019.

Opintomatkat

Tietoja päivitetään. Opintoja voi tehdä myös muissa Euroopan maissa.

Opintomatka Englantiin
Kursseilta valitaan 2-4 opiskelijaa 3-4 päivää kestävälle työssäoppimisjaksolle Englantiin Bournemouth-nimiseen kaupunkiin. Kurssin hinta sisältää lentoliput sekä majoituksen ja aamiaisen. Työssäoppimisjakso sisältyy kurssimaksuun ja sen hintaa ei voi erottaa eikä palauttaa kurssin hinnasta.

Työssäoppimisjaksolla tutustutaan Bournemouthin kaupunkiin ja opiskelijat vierailevat The Bournemouth & Poole Collegen oppilaitoksessa, missä he osallistuvat yhden päivän ajan opintoihin. Opiskelijat saavat englanninkielisen todistuksen opintomatkasta kurssin päättäjäisissä.

Lisätietoa Bournemouthista Wikipediasta ja www.visitbournemouth.com

Yhteistyökumppanimme tarjoavat räätälöidysti oppilaillemme myös:
Schwarzkopf Koulutuspäivä hiusten kemiallisesta rakennekäsittelystä ja värjäyksestä
SIM Finland Vierailu SIM:n tehtaalle Ylöjärvelle, jossa CWA:n opiskelijoille järjestetään asiantunteva koulutuspäivä hiusten ja hiuspohjan oikeaoppisesta hoitamisesta
L’Oreal Värikoulutus

Kurssin opetussuunnitelma