Terveysalan koulutukset

Jatkuva haku kursseille!
Varaa aika haastatteluun, ja kartoitetaan koulutuksen ajankohta yhdessä sinulle sopivaksi.

Seuraava koulutus 4.2.2019-31.1.2020

 HIEROJAKOULUTUS  CWA:n hierontakoulutus perustuu klassisen hieronnan perusteisiin. Hieroja edistää ihmisten terveyttä ja hyvinvointia ohjaamalla heitä terveellisiin elämäntapoihin ja kannustamalla heitä aktiivisuuteen oman toimintakyvyn ylläpitämisessä ja edistämisessä.

Urheilijan lihashuolto-osiossa käsitellään lihashuollon merkitystä eri harjoituskausilla. Sen lisäksi tutustutaan mm. kestävyys-, voima- ja nopeusharjoittelun perusperiaatteisiin. Ravintotunneilla käsitellään ravinnon ja nestetasapainon merkitystä suorituskykyyn. Teippaustunneilla perehdytään teippauksen tarkoitukseen ja soveltuvuuteen eri tilanteissa. Urheiluhieronta tähtää urheilusuorituksen parantamiseen hieronnan keinoin.

Hierojan ammattitutkinnon suorittaneella on oikeus käyttää Valviran terveydenhuollon ammattinimi­kettä ”koulutettu hieroja”.

Hierojakoulutuksen suunnitelma

 PERSONAL TRAINER -KOULUTUS  Personal trainer (PT) osaa suunnitella ja toteuttaa asiakkaalle sekä kokonaisvaltaisen liikunta- että lihashuollollisen ohjelman.

Personal trainer ymmärtää voimaharjoittelun eri osa-alueiden merkityksen harjoittelussa ja osaa suunnitella asiakkaalle lihashuollon lisäksi lihaksiston toimintakykyä kehittävän, pidemmän aikavälin lihaskunto-ohjelman. Myös toiminnalliset voimaharjoitteet kuuluvat Personal trainerin osaamisalueeseen. Personal trainer -kurssi syventää tietoja kestävyysliikunnasta ja aerobisen liikunnan merkityksestä.

Ravintotietämys mahdollistaa asiakkaiden opastuksen myös ravintoasioissa.

Lue lisää Personal trainer -koulutuksesta

Hakeminen

 SOVELTUVUUS ALALLE  Hierojan ammattitutkintokoulutukseen sovelletaan säännöksiä esteettömyydestä ja opiskelijaksi ottamisen edellytyksistä. Hakijalta edellytetään hyvää fyysistä kuntoa ja terveydentilaa.

 HAKEUTUMISEN VAIHE  Täytä Online-hakukaavake. Kutsumme hakijan puhelimitse tai sähköpostitse haastatteluun. Voit myös suoraan varata ajan haastatteluun puh. 044 3327118, maanantaista-perjantaihin klo 10-14.

 HAASTATTELU  Haastatteluosoite on Yliopistonkatu 60 A 7 krs. Hakijan kiinnostus terveyteen ja liikuntaan sekä motivoitunut asenne ja vuorovaikutustaidot huomioidaan haastattelussa. Haastattelussa selvitetään SORA-laki, hierojan ammattitutkinnon osat, opintososiaaliset edut sekä koulutuksesta/tutkinnosta aiheutuvat kustannukset. Haastattelussa selvitetään myös aiemmin hankittua osaamista hakijan esittämien asiakirjojen ja muun selvityksen perusteella. Hakijalla tulee olla tarvittavat todistukset ja dokumentit mukana haastatteluun tullessa

Haastattelussa kartoitetaan mahdolliset erityistuen tarve, ohjaus- ja tukitarpeet.

 VALINTAMENETTELYT  Hakijalle ilmoitetaan sähköisesti ja kirjallisesti hyväksymisestä. Myös valitsematta jättämisestä ilmoitetaan hakijalle. Hakijan tulee vahvistaa opiskelupaikka annettuna aikana, joka ilmoitetaan hyväksymisen yhteydessä.

 KUSTANNUKSET  Hierojan ammattitutkintokoulutuksen ja näyttöjen hinta on 2400 €. Kun hakija on hyväksytty kurssille, tulee hänen suorittaa opiskelupaikan vahvistusmaksu 110 €, jota vastaan hän saa opintomateriaalit heti kurssin alussa.

Kurssimaksu maksetaan 6-10 erässä ennen tutkintokoulutuksen päättymistä.

CWA:n koulutukseen sisältyy kaksi työpaitaa. Lisäksi hintaan sisältyy vapaaehtoinen Personal Trainer -koulutus. Klo 9 alkavina päivinä Cafe Carlissa tarjolla on kupillinen kahvia tai teetä!

Kirjallisia töitä varten opiskelijalla tulee olla käytössään web-kameralla varustettu tietokone, jossa on Microsoft Office- tai Open Office-tekstinkäsittelyohjelma.

 KOULUTUSPÄIVÄT  Koulutus on päätoimista ja koostuu lähiopetuksesta sekä ohjatuista etäopinnoista.
• Koulutuksen perusjakso on n. 4 viikkoa, maanantaista perjantaihin klo 9-15.
• Perusjakson jälkeen vuoroviikoin on 2 teoriapäivää ja 2 työssäoppimispäivää.
• Perjantaisin tai lauantaisin 1-2 kertaa kuukaudessa on Personal Trainer -tunnit (koulutus on vapaaehtoinen).
• Muutoin perusjakson jälkeen perjantait ovat ohjattuja etäpäiviä.
• Hakijan kanssa voidaan myös suunnitella yllä olevasta poiketen omaan elämäntilanteeseen sopiva aikataulu opintoihin.

Koulutukseen sisältyy eri ympäristöissä työpaikalla osaamisen hankkimista (esim. opintomatkat, keikat) ja näissä tapauksissa toteutetaan erillistä aikataulua.

Lomia ovat kaikki kirkolliset arkipyhät ja itsenäisyyspäivä sekä vappu. Kesällä on yksi lomaviikko 22.6.-27.7.2019. Joululoma on 23.12.2018-6.1.2020.

Opintoetuudet

 ETUUDET  Opiskelijat kuuluvat Kelan opintotuen piiriin.
Lue lisää ehdoista ja hakemisesta

Omaehtoinen opiskelu työttömyysetuudella tuettuna
Työttömyysetuutta voi saada opintojen ajalta, jos opiskelun aloittava on ilmoittautunut TE-toimiston työnhakijaksi, työnhaku on voimassa ja jos hakija on vähintään 25-vuotias ja TE-toimiston arvion mukaan koulutuksen tarpeessa.
Lue lisää ehdoista ja hakemisesta

Aikuiskoulutustuki
Aikuiskoulutustukea on mahdollista hakea, jos hakija on ollut yhteensä vähintään 8 vuotta työelämässä ja nykyisen työnantajan palveluksessa tai päätoimisena yrittäjänä vähintään vuoden.
Lue lisää ehdoista ja hakemisesta

Lisäksi:
Oppilaitoksen opiskelijat kuuluvat Tampereen kaupungin opiskeluterveydenhuollon piiriin, joka kattaa maksuttoman terveydenhoitajan vastaanoton. Lääkärin vastaanotolta peritään maksu kolmelta ensimmäiseltä käynniltä/kalenterivuosi. Opiskeluterveydenhuolto toimii koulumme lähellä Tullinkulmassa.

 TYÖSSÄOPPIMINEN ULKOMAILLA  CWA:n opiskelijoilla on nyt mahdollisuus suorittaa työssäoppimisjakso muun muassa Englannissa, Espanjassa tai Ruotsissa! Jakson kesto on 2-4 viikkoa, ja sitä varten voi anoa rahoitusta kulujen osittaiseen kattamiseen. Hae hierojakoulutukseen ja ilmoita jo hakiessa mahdollinen kiinnostuksesi työssäoppimisjaksosta.

 OPINTOMATKA  Kursseilta valitaan lisäksi 2-4 opiskelijaa noin viiden päivän pituiselle opintomatkalle Englannin Bournemouthiin. Kurssin hinta sisältää lentoliput sekä majoituksen ja aamiaisen. Matka sisältyy kurssimaksuun.

Lue lisää kansainvälisestä opintomatkasta