Osa-aikainen hiusalan koulutus

Osa-aikainen hiusalan koulutus

Osa-aikaisen hiusalan koulutuksen voit aloittaa heti!

CWA vastaa koulutuksesta ja valmistaa opiskelijat hius- ja kauneudenhoitoalan perustutkinnon  ammatillisten tutkinnon osien näyttöihin. Virallisista ammatillisista näytöistä vastaavat julkisen valvonnan alaiset oppilaitokset, joilla on ko. tutkinnon järjestämislupa.

Kurssille hakeutuva henkilö voi valita hius- ja kauneudenhoitoalan perustutkinnon ammatillisista tutkinnon osista yksittäisiä tutkinnon osia tai kaikki ammatilliset tutkinnon osat.

Opiskelu

Koulutus voidaan aloittaa hakijalle sopivan aikataulun mukaisesti. Oppilaitokseemme hakeutuu paljon henkilöitä, jotka haluavat räätälöityjä opintopolkuja. Opiskeluoikeus on voimassa enintään 2 vuotta kurssin alkamisajankohdasta.

Osa-aikainen opiskelu on mahdollista mm. työn ohella, ja opiskelija voi suorittaa opintoja omalta paikkakunnaltaan käsin esimerkiksi verkko-oppimisympäristössä. Lähiopintopäivät sovitaan erikseen. Koulutuksen pituus määräytyy sen mukaan, mitä tutkinnon osia opiskelija valitsee, ja miten opiskelu sovitetaan hänen aikatauluunsa sopiviksi. Opiskelija voi suorittaa työharjoittelua CWA:ssa ja/tai oman paikkakunnan hiusalan liikkeissä.

Kirjallisia tehtäviä ja etäopintoja varten opiskelija tarvitsee tietokoneen, jossa on käytettävissä tekstinkäsittelyohjelma (esim. Microsoft Word tai Open Office). Tämän lisäksi opiskelija tulee tarvitsemaan itsenäisen opiskelun tueksi myös muuta alan kirjallisuutta sekä opiskelua tukevia sovelluksia.

Räätälöidyssä koulutuksessa voi työllistyä nopeastikin koulutuksen jälkeen, etenkin jo hakija valitsee yhden tutkinnon osan, esimerkiksi parturipalvelut.

Opiskelijamme ovat olleet työharjoittelussa muun muassa seuraavissa liikkeissä ympäri Suomea:
Hiustalo, Parturi-kampaamo Hairlekiini, Rasta, M Room, GROOM Parturit, Studio WoMan, Dick Johnson, Hiusstudio Luxe, The Parturi, Prisman parturi-kampaamot, Parturi-Kampaamo Etkopaikka, Cutters, Ruotulan Pääasia, Hiusstudio Bläk., Glohair sekä Shortcut.

Tässä esimerkkejä koulutuksista, joita opiskelijamme ovat valinneet:

Parturipalvelut
Koulutuksen hinta: 2000 €, kesto n. 6 kk
– Koulutus sisältää mm. hiusten leikkaukset, partakäsittelyt, hiusten pesut ja viimeistelyt
– Koulutus sisältää työharjoittelua työpaikalla
– Koulutus antaa valmiudet työskennellä alan parturiliikkeissä

Kampaajapalvelut
Koulutuksen hinta: 2000 €, kesto n. 6 kk
– Koulutus sisältää mm. hiusten leikkaukset, hiusten pesut, viimeistelyt ja arkikampaukset
– Koulutus sisältää työharjoittelua työpaikalla
– Koulutus antaa valmiudet työskennellä hiusalan liikkeissä

Näistä tutkinnon osista voit valita, mikä tai mitkä sinua kiinnostavat:
● Kampaajapalvelut, 2000 €
● Parturipalvelut, 2000 €
● Myyntityö ja asiakaslähtöinen palvelu hius- ja kauneudenhoitoalalla, 800 €
● Hiusten ja hiuspohjan hoitopalvelut, 800 €
● Juhla- ja teemakampauspalvelut, 800 €
● Rakennekäsittelypalvelut, 800 €
● Värjäyspalvelut, 800 €
● Ehostuspalvelut, 800 €

Maksutavat

Valittu koulutus maksetaan neljässä erässä. Ensimmäinen erä maksetaan ennen opintojen alkamista ja se on opiskelupaikan vahvistamismaksu. Seuraavat kolme erää maksetaan kuukauden 1. päivä kuukausittain tasaerässä 3 kuukauden aikana. Opiskelija saa hyväksymisilmoituksen yhteydessä maksuaikataulun.

Opiskelijan kanssa voidaan tehdä em. poiketen perustellusta syystä pidempi maksuaikataulu.

Pääsyvaatimukset

Hakijalta edellytetään yleistä kiinnostusta estetiikkaan ja asiakaspalveluun. Myös motivoitunut asenne ja hyvät vuorovaikutustaidot ovat välttämättömiä ominaisuuksia sekä teoriatunneilla että työssäoppimisessa.

Hakeminen

Voit varata itsellesi haastatteluajan soittamalla numeroon 044 3327118 arkena ma-pe klo 9-13.

Täytä ja lähetä myös online-hakukaavake.

Haastattelu

Hakijan tulee ottaa haastatteluun mukaan henkilötodistus sekä koulutodistukset. Haastattelu kestää n. 30-60 min
Koulutuksen ajankohdat tarkentuvat opintojen henkilökohtaistamisen mukaan.

Opintososiaaliset edut

Kelan opintotuki

CWA on opintotukioikeutettu oppilaitos. Opintotukeen voivat kuulua opintoraha, opintorahan huoltajakorotus, opintorahan oppimateriaalilisä ja opintolainan valtiontakaus. Opintotukea voi saada vain, mikäli suoritettavaksi sovittujen opintojen laajuus on keskimäärin vähintään 4,5 osaamispistettä opiskelukuukautta kohden.

Lue lisää ehdoista ja hakemisesta

Omaehtoinen opiskelu työttömyysetuudella tuettuna
Työttömyysetuutta voi saada opintojen ajalta, jos opiskelun aloittava on ilmoittautunut TE-toimiston työnhakijaksi, työnhaku on voimassa ja jos hakija on vähintään 25-vuotias ja TE-toimiston arvion mukaan koulutuksen tarpeessa

Lue lisää ehdoista ja hakemisesta

VR ja Matkahuolto

Opiskelijat voivat saada alennusta Matkahuollon ja VR:n matkoista vähintään 8 kk kestäviin päätoimisiin opintoihin.

Lue lisää ehdoista ja hakemisesta: VR
Lue lisää ehdoista ja hakemisesta: Matkahuolto

Asumistuki opiskelijalle

Mikäli opiskelija ei asu vanhempiensa luona, hän voi voi saada asumistukea samoin ehdoin kuin muutkin tuen saajat, joten tukea myönnettäessä ei huomioida opiskelukuukausia tai opintotuen enimmäisaikoja. Asumistuki ei vaikuta opintotuen saamiseen, eikä sitä ei huomioida tulona opintotuessa.

Lue lisää ehdoista ja hakemisesta

Opiskeluterveydenhuolto

Oppilaitoksen opiskelijat kuuluvat Tampereen kaupungin opiskeluterveydenhuollon piiriin. Opiskeluterveydenhuolto toimii koulumme lähellä Tullinkulmassa.