Parturi-kampaajakoulutus oppivelvollisille

Päätoiminen hiusalan koulutus

Parturi-kampaajaksi opiskelu vuoden 2004 jälkeen syntyneille

Laajennettu oppivelvollisuuskoulutus

Tampereella Yliopistonkadulla sijaitseva yksityinen oppilaitoksemme tarjoaa laadukkaan vaihtoehdon oppivelvollisille hakeutua parturi-kampaajakoulutukseen. Alaikäisellä tulee olla huoltajan hyväksyntä hakea maksulliseen oppilaitokseen. Oppilaitoksella on Kelan opintotukioikeudet, ja opiskelija voi hakea opintotukea koulutukseen.

CWA vastaa koulutuksesta ja valmistaa opiskelijat hius- ja kauneudenhoitoalan perustutkinnon näyttöihin. Näytöistä vastaa julkisen valvonnan alaiset yhteistyökumppanit.

Oppilaitoksestamme valmistuneet opiskelijat ovat työllistyneet hyvin ja he ovat sijoittuneet työelämään mm. työntekijöinä ja yrittäjinä. Jatkokoulutuksista suosituimpia valmistuneille opiskelijoille ovat olleet erikoisammattitutkinnot ja ammattikorkeakoulutus, mm. estenomiopinnot. Perustutkintotodistuksella voi hakea opiskelemaan ammattikorkeakouluihin sekä yliopistoihin.

CWA on toiminut 26 vuotta alalla, ja koulusta on parin vuoden aikana valmistunut noin 60 opiskelijaa. CWA:lla on vahva osaaminen ja kokemus nuorten koulutuksesta.

Koulutuksen ajankohta

Koulutus alkaa 9.8.2021. Koulutus suunnitellaan jokaisen opiskelijan kanssa henkilökohtaisesti. Koulutuksen pituus on vähimmillään 1,5 vuotta ja enimmillään 2 vuotta. Valmistumispäivä tarkentuu opintojen henkilökohtaistamisen mukaan.

Vapaapäiviä ovat kaikki kirkolliset arkipyhät, itsenäisyyspäivä sekä vappu. Kesällä on yksi lomaviikko.

Kustannukset

Kurssin hinta on 6000 €, sisältäen koulutuksen, opetusmateriaalin verkossa koulutuksen ajan ja 2 työpaitaa sekä Anatomiaa ja fysiologiaa parturi-kampaajille -kirjan. Lisäksi opiskelijat saavat käyttöönsä leikkaus- ja muotoilusakset ja 3 erilaista kampaa. Muut välineet ovat koulussa. Näytöistä vastaa julkisen valvonnan alaiset oppilaitokset ja niistä ei aiheudu opiskelijalle kustannuksia.

Opiskelija voi hakea oppimateriaalilisää (kts. Kelan opintotuki).

Maksuerät voi suorittaa 1-30 tasaerässä joka kuun 15. päivä mennessä. Mikäli opiskelija maksaa koulutuksen kurssin alussa yhdessä erässä, saa hän siitä alennusta 5 %.

Opiskelijaksi valitun tulee suorittaa opiskelupaikan vahvistusmaksu 200 €, joka vähennetään koulutuksen kokonaishinnasta. Vahvistusmaksua ei palauteta mahdollisesta opiskelupaikan peruuttamisesta. Vahvistusmaksusta lähetetään lasku hyväksymisilmoituksen yhteydessä.

Pääsyvaatimukset

Hakijalta edellytetään yleistä kiinnostusta hiusalan ammattiin sekä halua palvella asiakkaita. Motivoitunut asenne ja hyvät vuorovaikutustaidot ovat välttämättömiä ominaisuuksia sekä teoriatunneilla että työssäoppimisessa.

Hakuprosessissa huomioidaan SORA-laki, ja kartoitetaan hakijan soveltuvuus koulutukseen.

Hakeminen

Voit varata itsellesi haastatteluajan soittamalla numeroon 044 3327118 arkena ma-pe klo 9-13.

Haastatteluajan voi varata myös Facebook Messengerin kautta.

Täytä ja lähetä myös online-hakukaavake:
Online-hakukaavake

Haastattelu

Hakijan tulee ottaa haastatteluun mukaan henkilötodistus sekä koulutodistukset. Alaikäisellä tulee olla huoltajan hyväksyntä hakea maksulliseen oppilaitokseen. Haastattelu kestää 30-60 min. Hyväksymisen jälkeen opiskelupaikka varmistetaan asuinkunnassa. Opiskelija voi hakea koulutukseen opintotukea.

Opiskelu

Koulutus alkaa perusopinnoilla maanantaista perjantaihin klo 9-15. Perusopintojen jälkeen opinnot jatkuvat teorian ja työssäoppimisen yhdistelmänä. Työssäoppimispäivät sisältävät myös iltaopintoja keskimäärin 1-2 kertaa viikossa klo 18.00 asti.

Koulutus sisältää myös verkko-opintoja etäpäivinä. Kirjallisia tehtäviä ja etäopintoja varten opiskelija tarvitsee tietokoneen, jossa on käytettävissä tekstinkäsittelyohjelma (esim. Microsoft Word tai Open Office).

Hiusalan koulutus sisältää paljon käytännön harjoittelua. Hiusten leikkaus, kemialliset käsittelyt, kampaukset, ehostaminen sekä tuotteiden ja palveluiden myynti tulee hallita tutkinnon perusteiden mukaisesti.

Opintoihin sisältyy koulun ulkopuolista työharjoittelujaksoja. Useimmiten opiskelija saa työpaikan työharjoittelupaikasta koulutuksen jälkeen. Opiskelijamme ovat olleet työharjoittelussa muun muassa seuraavissa liikkeissä ympäri Suomea: Hiustalon kampaamot, Parturi-kampaamo Hairlekiini, Rasta, M Room, GROOM Parturit, Studio WoMan, Dick Johnson, Hiusstudio Luxe, The Parturi, Prisman parturi-kampaamot, Parturi-Kampaamo Etkopaikka, Cutters, Ruotulan Pääasia, Hiusstudio Bläk., Glohair sekä Shortcut.

Opintososiaaliset edut

Kelan opintotuki

Kela on myöntänyt opintotukioikeuden hiusalan perustutkintoon valmistavaan koulutukseen. Opintotukeen voivat sisältyä opintoraha, opintorahan huoltajakorotus, opintorahan oppimateriaalilisä ja opintolainan valtiontakaus.

Alle 17-vuotias opiskelija voi saada opintolainan valtiontakauksen, jos vanhempien vuositulot ovat alle 64 400 euroa. Opiskelija ei voi saada muuta opintotukea.

Opiskelija voi saada opintotukeen kuuluvaa oppimateriaalilisää, jos vanhempien vuositulot on yhteensä enintään 41 100 euroa.

Opiskelija voi saada myös oppimateriaalisisää, jos hän on naimaton ja lapseton. Oppimateriaalilisää voi saada myös opiskelija, joka asuu vanhempansa luona ja on alle 20-vuotias tai jos hän asuu itsenäisesti ja on alle 18-vuotias.

Opiskelija voi hakea opintotukea Kelan asiointipalvelussa (OmaKela) tai lomakkeella OT 1.
Koulumatkatukea ei myönnetä opiskelijalle yksityisessä koulussa.

Lue lisää ehdoista ja hakemisesta

VR ja Matkahuolto

Opiskelijat voivat saada alennusta Matkahuollon ja VR:n matkoista vähintään 8 kk kestäviin päätoimisiin opintoihin.

Lue lisää ehdoista ja hakemisesta: VR
Lue lisää ehdoista ja hakemisesta: Matkahuolto

Asumistuki opiskelijalle

Mikäli opiskelija ei asu vanhempiensa luona, hän voi voi saada asumistukea samoin ehdoin kuin muutkin tuen saajat, joten tukea myönnettäessä ei huomioida opiskelukuukausia tai opintotuen enimmäisaikoja. Asumistuki ei vaikuta opintotuen saamiseen, eikä sitä ei huomioida tulona opintotuessa.

Lue lisää ehdoista ja hakemisesta

Opiskeluterveydenhuolto

Oppilaitoksen opiskelijat kuuluvat Tampereen kaupungin opiskeluterveydenhuollon piiriin. Opiskeluterveydenhuolto toimii koulumme lähellä Tullinkulmassa.

Hae koulutukseen!

Voit varata itsellesi haastatteluajan soittamalla numeroon 044 3327118 arkena ma-pe klo 9-13.

Täytä ja lähetä myös online-hakukaavake:
Online-hakukaavake