Päätoiminen hieroja-urheiluhierojakoulutus 31.1.2022-27.1.2023

Päätoiminen hieroja-urheiluhierojakoulutus

31.1.2022-27.1.2023

Yleistä

CWA sijaitsee Tampereella, Yliopistonkadulla hyvien kulkuyhteyksien äärellä, vastapäätä Tampere-taloa ja Tampereen yliopistoa.

Hierojakoulutus perustuu klassisen hieronnan ja urheiluhieronnan perusteisiin. Hieronnalla on aina jokin tavoite, esim. yleinen rentoutuminen, lihasjännityksen laukeaminen, kivun lievittäminen tai nestekierron ja aineenvaihdunnan edistäminen. Tämän tavoitteen pohjalta hieroja valitsee käyttämänsä otteet, menetelmät ja tekniikat.

Urheilijan lihashuollon tutkinnon osan suorittaminen hieronnan erikoisammattitutkinnosta (EAT, 45 osp) on opiskelijalle vapaaehtoista.

Virallisista ammatillisista näytöistä vastaavat julkisen valvonnan alaiset oppilaitokset, joilla on ko. tutkinnon järjestämislupa.

Personal trainer-opinnot ovat vapaaehtoiset ja kurssin järjestäminen edellyttää vähintään kahdeksan opiskelijan osallistumista. Lue lisää personal trainer -koulutuksesta.

Koulutuksen aikataulut

Opinnot alkavat n. 3-4 viikkoa kestävällä intensiivijaksolla, maanantaista perjantaihin klo 9-15. Intensiivijakson jälkeen opinnot jatkuvat teorian ja työssäoppimisen yhdistelmänä. Koulutus sisältää myös verkko-opintoja etäpäivinä.

Lomat
Vapaapäiviä ovat kirkolliset arkipyhät, vappu, juhannusaatto ja itsenäisyyspäivä.
Joululoma on ajalla 22.12.2022-7.1.2023
Kesälomaa on 1 viikko

Etälukupäivät
Etäpäiviä ensimmäisen kuukauden jälkeen ovat pääosin perjantait tai maanantait.
Keväällä 1 viikko etälukua
Kesällä 2 viikkoa etälukua/-tehtäviä (heti kesäloman jälkeen)
Syksyllä 1 viikko etälukua

Työssäoppimisesta

Työssäoppimista kuukausittain on noin 25-30 h, johon sisältyy klassisen hieronnan lisäksi myös urheiluhierontaa. Mikäli opiskelija haluaa suorittaa urheilijan lihashuollon tutkinnon osan (hieronnan EAT, 45 osp), opiskelijan tulee hankkia osaamista myös koulun ulkopuolella, esim. erilaiset projektit yksilöurheilijoille tai seuroille.

CWA:lla on pitkät perinteet osaavasta hieronnasta ja monipuolista kokemusta esimerkiksi Englannin Valioliigajoukkueen pelaajien hieronnasta. Oppilaitoksessamme käy säännöllisesti hierottavana nyrkkeilijöitä, painijoita, jääkiekkoilijoita, painonnostajia, tanssijoita sekä fitness-kilpailijoita.

Teemme yhteistyötä muun muassa yritysten, urheilujoukkueiden sekä yksilöurheilijoiden kanssa, ja opiskelijamme pääsevät huoltamaan lihaksia erilaisissa tapahtumissa. Hierontayhteistyötä tehdään esimerkiksi TAYSin ensiapuyksikön hoitajien tyhy-päivien ja Tampereen kauppatieteiden opiskelijoiden ainejärjestön liikuntajaosto BoomSportin hyvinvointitapahtumien parissa.

Kustannukset

Kurssin hinta on 2950 €, sisältäen hieronnan ammattitutkintoon ja urheilijan lihashuollon tutkinnon osaan (EAT) valmistavan koulutuksen. Lisäksi hinta sisältää personal trainer -koulutuksen, opetusmateriaalin verkossa kurssin ajan ja kaksi työpaitaa.

Maksuerät voi suorittaa 1-11 tasaerässä joka kuun 15. päivään mennessä. Mikäli opiskelija maksaa koulutuksen kurssin alussa yhdessä erässä, saa siitä alennusta 5 %.

Opiskelijaksi valitun tulee suorittaa opiskelupaikan vahvistusmaksu 150 €, jota vastaan hän saa kaksi kirjaa kurssin alussa: Frank H. Netterin Atlas of Human Anatomy ja Antti Hervosen Tuki- ja liikuntaelimistön anatomia. Vahvistusmaksusta lähetetään lasku hyväksymisilmoituksen yhteydessä

Pääsyvaatimukset ja hakeminen

Alalle hakeutuvalla tulee olla kiinnostusta terveyteen ja hyvinvointiin. Opinnoissa tarvitaan myös motivoitunutta asennetta ja hyviä vuorovaikutustaitoja sekä teoriatunneilla että työssäoppimisessa. Hakuprosessissa huomioidaan SORA-laki ja kartoitetaan hakijan soveltuvuus koulutukseen.

Haastattelu pidetään osoitteessa Yliopistonkatu 60 A, 7. krs, 33100 Tampere. Haastattelu kestää n. 30-60 min. Hakijan tulee ottaa haastatteluun mukaan henkilötodistus sekä koulutodistukset.

Voit hakea koulutukseen täyttämällä online-hakukaavakkeen.
Voit varata haastatteluajan myös soittamalla numeroon 044 3327118 arkena ma-pe klo 9-13.

Opintososiaaliset edut

Kelan opintotuki

CWA on opintotukioikeutettu oppilaitos. Opintotukeen voivat kuulua opintoraha, opintorahan huoltajakorotus, opintorahan oppimateriaalilisä ja opintolainan valtiontakaus.

Lue lisää ehdoista ja hakemisesta

Omaehtoinen opiskelu työttömyysetuudella tuettuna
Työttömyysetuutta voi saada opintojen ajalta, jos opiskelun aloittava on ilmoittautunut TE-toimiston työnhakijaksi, työnhaku on voimassa ja jos hakija on vähintään 25-vuotias ja TE-toimiston arvion mukaan koulutuksen tarpeessa

Lue lisää ehdoista ja hakemisesta

VR ja Matkahuolto

Opiskelijat voivat saada alennusta Matkahuollon ja VR:n matkoista vähintään 8 kk kestäviin päätoimisiin opintoihin.

Lue lisää ehdoista ja hakemisesta: VR
Lue lisää ehdoista ja hakemisesta: Matkahuolto

Asumistuki opiskelijalle

Mikäli opiskelija ei asu vanhempiensa luona, hän voi voi saada asumistukea samoin ehdoin kuin muutkin tuen saajat, joten tukea myönnettäessä ei huomioida opiskelukuukausia tai opintotuen enimmäisaikoja. Asumistuki ei vaikuta opintotuen saamiseen, eikä sitä ei huomioida tulona opintotuessa.

Lue lisää ehdoista ja hakemisesta

Opiskeluterveydenhuolto

Oppilaitoksen opiskelijat kuuluvat Tampereen kaupungin opiskeluterveydenhuollon piiriin. Opiskeluterveydenhuolto toimii koulumme lähellä Tullinkulmassa.

Sivun sisältö päivitetty 19.11.2021