Päätoiminen hieroja-urheiluhierojakoulutus 31.1.2022-27.1.2023

Päätoiminen hieroja-urheiluhierojakoulutus

31.1.2022-27.1.2023

CWA sijaistee Tampereella, Yliopistonkadulla hyvien kulkuyhteyksien äärellä, vastapäätä Tampere-taloa ja Tampereen yliopistoa.

Hierojakoulutus perustuu klassisen hieronnan ja urheiluhieronnan perusteisiin. Hieronnalla on aina jokin tavoite, esim. yleinen rentoutuminen, lihasjännityksen laukeaminen, kivun lievittäminen tai nestekierron ja aineenvaihdunnan edistyminen. Tämän tavoitteen pohjalta hieroja valitsee käyttämänsä otteet, menetelmät ja tekniikat.

Hieroja myös edistää ihmisten terveyttä ja hyvinvointia ohjaamalla heitä terveellisiin elämäntapoihin ja kannustamalla heitä aktiivisuuteen oman toimintakyvyn ylläpitämisessä ja edistämisessä. Hieroja tuntee kansansairaudet, nestekierron merkityksen hierontatyössä sekä osaa käyttää nivelten liikkuvuutta edistäviä tekniikoita monipuolisten lihaskäsittelyjen ohella. Koulutus sisältää myös yritystaloutta.

Personal trainer-opinnot ovat vapaaehtoiset ja kurssin järjestäminen edellyttää vähintään kahdeksan opiskelijan osallistumista. Lue lisää personal trainer -koulutuksesta.

Koulutuksen aikataulut

Opinnot alkavat n. 3-4 viikkoa kestävällä intensiivijaksolla, maanantaista perjantaihin klo 9-15. Intensiivijakson jälkeen opinnot jatkuvat teorian ja työssäoppimisen yhdistelmänä. Koulutus sisältää myös verkko-opintoja etäpäivinä.

Vapaapäiviä ovat kirkolliset arkipyhät, vappu, juhannusaatto ja itsenäisyyspäivä. Joululoma on ajalla 22.12.2022-9.1.2023 ja kesällä on yksi viikko lomaa ja kaksi viikkoa etälukua/-tehtäviä. Keväällä ja syksyllä on yksi viikko etälukua. Etäpäiviä ensimmäisen kuukauden jälkeen ovat pääosin perjantait.

Työssäoppimisesta

Oppilaitoksestamme valmistuneet opiskelijat ovat työllistyneet hyvin ja he ovat sijoittuneet työelämään niin työntekijöinä kuin yrittäjinä. Jatkokoulutuksista suosituimpia valmistuneille opiskelijoille ovat olleet fysioterapia-, osteopatia- ja kiropraktikko-opinnot

Kurssin alussa opiskelija valitsee työssäoppimisen tunnit seuraavista:
● tehotunnit 300 h (sis. urheiluhierontaa), ajalla 31.1.2022-27.1.2023, tuntimäärään ei lasketa taukoja eikä muuta työssäopissa toimimista (esim. kirjaukset)
● n. 600 h (sis. urheiluhierontaa), ajalla 31.1.2022-27.1.2023, tuntimäärään lasketaan tauot ja muu työssäoppimiseen kuuluva toiminta (esim. kirjaukset)

CWAlla on pitkät perinteet osaavasta hieronnasta ja monipuolista kokemusta esimerkiksi Englannin Valioliigajoukkueen pelaajien hieronnasta. Oppilaitoksessamme käy säännöllisesti hierottavana nyrkkeilijöitä, painijoita, jääkiekkoilijoita, painonnostajia, tanssijoita sekä fitness-kilpailijoita.

Teemme yhteistyötä muun muassa yritysten, urheilujoukkueiden sekä yksilöurheilijoiden kanssa, ja opiskelijamme pääsevät huoltamaan lihaksia erilaisissa tapahtumissa. Hierontayhteistyötä tehdään esimerkiksi TAYSin ensiapuyksikön hoitajien tyhy-päivien ja Tampereen kauppatieteiden opiskelijoiden ainejärjestön liikuntajaosto BoomSportin hyvinvointitapahtumien parissa.

Kustannukset

Kurssin hinta on 2950 €, sisältäen hieroja-urheiluhierojakoulutuksen ja personal trainer -koulutuksen. Koulutus sisältää urheilijan lihashuollon opinnot ja opiskelija voi halutessaan suorittaa urheilijan lihashuollon tutkinnon osan (45 osp) erikoisammattitutkinnosta (EAT). Näytöistä ei aiheudu kustannuksia. Lisäksi hinta sisältää opetusmateriaalin verkossa kurssin ajan ja kaksi työpaitaa.

Maksuerät voi suorittaa 1-11 tasaerässä joka kuun 15. päivään mennessä. Mikäli opiskelija maksaa koulutuksen kurssin alussa yhdessä erässä, saa siitä alennusta 5 %.

Opiskelijaksi valitun tulee suorittaa opiskelupaikan vahvistusmaksu 150 €, jota vastaan hän saa kaksi kirjaa kurssin alussa: Frank H. Netterin Atlas of Human Anatomy ja Antti Hervosen Tuki- ja liikuntaelimistön anatomia. Vahvistusmaksusta lähetetään lasku hyväksymisilmoituksen yhteydessä

Pääsyvaatimukset ja hakeminen

Alalle hakeutuvalla tulee olla kiinnostusta terveyteen ja hyvinvointiin. Opinnoissa tarvitaan myös motivoitunutta asennetta ja hyviä vuorovaikutustaitoja sekä teoriatunneilla että työssäoppimisessa. Hakuprosessissa huomioidaan SORA-laki ja kartoitetaan hakijan soveltuvuus koulutukseen.

Haastattelu pidetään osoitteessa Yliopistonkatu 60 A, 7. krs, 33100 Tampere. Haastattelu kestää n. 30-60 min. Hakijan tulee ottaa haastatteluun mukaan henkilötodistus sekä koulutodistukset.

Voit hakea koulutukseen täyttämällä online-hakukaavakkeen.
Voit varata haastatteluajan myös soittamalla numeroon 044 3327118 arkena ma-pe klo 9-13.

Opintososiaaliset edut

Kelan opintotuki

CWA on opintotukioikeutettu oppilaitos. Opintotukeen voivat kuulua opintoraha, opintorahan huoltajakorotus, opintorahan oppimateriaalilisä ja opintolainan valtiontakaus.

Lue lisää ehdoista ja hakemisesta

Omaehtoinen opiskelu työttömyysetuudella tuettuna
Työttömyysetuutta voi saada opintojen ajalta, jos opiskelun aloittava on ilmoittautunut TE-toimiston työnhakijaksi, työnhaku on voimassa ja jos hakija on vähintään 25-vuotias ja TE-toimiston arvion mukaan koulutuksen tarpeessa

Lue lisää ehdoista ja hakemisesta

VR ja Matkahuolto

Opiskelijat voivat saada alennusta Matkahuollon ja VR:n matkoista vähintään 8 kk kestäviin päätoimisiin opintoihin.

Lue lisää ehdoista ja hakemisesta: VR
Lue lisää ehdoista ja hakemisesta: Matkahuolto

Asumistuki opiskelijalle

Mikäli opiskelija ei asu vanhempiensa luona, hän voi voi saada asumistukea samoin ehdoin kuin muutkin tuen saajat, joten tukea myönnettäessä ei huomioida opiskelukuukausia tai opintotuen enimmäisaikoja. Asumistuki ei vaikuta opintotuen saamiseen, eikä sitä ei huomioida tulona opintotuessa.

Lue lisää ehdoista ja hakemisesta

Opiskeluterveydenhuolto

Oppilaitoksen opiskelijat kuuluvat Tampereen kaupungin opiskeluterveydenhuollon piiriin. Opiskeluterveydenhuolto toimii koulumme lähellä Tullinkulmassa.

Sivun sisältö päivitetty 8.10.2021