Päätoiminen hiusalan koulutus

Päätoiminen hiusalan koulutus

Seuraava koulutus 31.1.2022-24.2.2023

Meille voi hakea kaikenikäiset henkilöt, myös oppivelvolliset!

Tervetuloa opiskelemaan parturi-kampaajaksi CWA:han!

Tampereella, Yliopistonkadulla sijaitseva yksityinen oppilaitoksemme tarjoaa laadukkaan vaihtoehdon hakeutua parturi-kampaajakoulutukseen.

CWA vastaa koulutuksesta ja valmistaa opiskelijat hius- ja kauneudenhoitoalan perustutkinnon  ammatillisten tutkinnon osien näyttöihin. Virallisista ammatillisista näytöistä vastaavat julkisen valvonnan alaiset oppilaitokset, joilla on ko. tutkinnon järjestämislupa. Oppilaitoksella on Kelan opintotukioikeudet, ja opiskelija voi hakea opintotukea koulutukseen.

Oppilaitoksestamme valmistuneet opiskelijat ovat työllistyneet hyvin ja he ovat sijoittuneet työelämään mm. työntekijöinä ja yrittäjinä. Jatkokoulutuksista suosituimpia valmistuneille opiskelijoille ovat olleet erikoisammattitutkinnot ja ammattikorkeakoulutus, mm. estenomiopinnot. Perustutkintotodistuksella voi hakea opiskelemaan ammattikorkeakouluihin sekä yliopistoihin.

CWA on toiminut 26 vuotta alalla, ja koulusta on parin vuoden aikana valmistunut noin 60 opiskelijaa. CWA:lla on vahva osaaminen ja kokemus hiusalan koulutuksesta.

Koulutuksen jälkeen parturi-kampaajat työskentelevät mm. parturiliikkeissä, kampaamoissa, hyvinvointilaitoksissa tai teattereissa. He voivat toimia myös kouluttajina, konsultteina, opettajina sekä hiusalan liikkeiden työpaikkaohjaajina, myynti- ja henkilöstöjohtajina.

Koulutuksen ajankohta

Koulutuksen ajankohta on 31.1.2022-24.2.2023. Koulutus suunnitellaan jokaisen opiskelijan kanssa henkilökohtaisesti.

Vapaapäiviä ovat kaikki kirkolliset arkipyhät, itsenäisyyspäivä sekä vappu. Kesällä on yksi lomaviikko.

Kustannukset

Koulutuksen hinta 14.7.2021 alkaen

• Hius- ja kauneudenhoitoalan perustutkintoon valmistavan koulutuksen hinta on 4500 €.

Opiskelijaksi valitun tulee suorittaa opiskelupaikan vahvistusmaksu 150 €, joka vähennetään koulutuksen kokonaishinnasta. Vahvistusmaksua ei palauteta mahdollisesta opiskelupaikan peruuttamisesta. Vahvistusmaksusta lähetetään lasku hyväksymisilmoituksen yhteydessä.

Maksuerät voi suorittaa 1-24 tasaerässä joka kuun 15. päivä mennessä. Mikäli opiskelija maksaa 4500 euron koulutuksen kurssin alussa yhdessä erässä, saa siitä alennusta 5 %.
Vähimmillään kustannus on opiskelijalle kuukaudessa 181,25 €.

Hinta sisältää opetusmateriaalin verkossa kurssin ajan, kaksi työpaitaa, leikkaus- ja muotoilusakset ja 3 erilaista kampaa. Muut välineet ovat koulussa. Opiskelija hankkii opintoihin kaksi kirjaa n. 60-80 €. Näytöistä ei aiheudu kustannuksia.

Pääsyvaatimukset

Hakijalta edellytetään yleistä kiinnostusta hiusalan ammattiin sekä halua palvella asiakkaita. Motivoitunut asenne ja hyvät vuorovaikutustaidot ovat välttämättömiä ominaisuuksia sekä teoriatunneilla että työssäoppimisessa.

Hakuprosessissa huomioidaan SORA-laki, ja kartoitetaan hakijan soveltuvuus koulutukseen.

Hakeminen

Voit varata itsellesi haastatteluajan soittamalla numeroon 044 3327118 arkena ma-pe klo 9-13.

Täytä ja lähetä myös online-hakukaavake.

Haastattelu

Hakijan tulee ottaa haastatteluun mukaan henkilötodistus sekä koulutodistukset. Haastattelu kestää 30-60 min.

Opiskelu

Koulutus alkaa perusopinnoilla maanantaista perjantaihin klo 9-15. Perusopintojen jälkeen opinnot jatkuvat teorian ja työssäoppimisen yhdistelmänä. Koulutus sisältää myös verkko-opintoja etäpäivinä. Kirjallisia tehtäviä ja etäopintoja varten opiskelija tarvitsee tietokoneen, jossa on käytettävissä tekstinkäsittelyohjelma (esim. Microsoft Word tai Open Office).

Hiusalan koulutus sisältää paljon käytännön harjoittelua. Hiusten leikkaus, kemialliset käsittelyt, kampaukset, ehostaminen sekä tuotteiden ja palveluiden myynti tulee hallita tutkinnon perusteiden mukaisesti.

Opintoihin sisältyy koulun ulkopuolista työharjoittelujaksoja. Useimmiten opiskelija saa työpaikan työharjoittelupaikasta koulutuksen jälkeen. Opiskelijamme ovat olleet työharjoittelussa muun muassa seuraavissa liikkeissä ympäri Suomea: Hiustalon kampaamot, Parturi-kampaamo Hairlekiini, Rasta, M Room, GROOM Parturit, Studio WoMan, Dick Johnson, Hiusstudio Luxe, The Parturi, Prisman parturi-kampaamot, Parturi-Kampaamo Etkopaikka, Cutters, Ruotulan Pääasia, Hiusstudio Bläk., Glohair sekä Shortcut.

Opintososiaaliset edut

Kelan opintotuki

CWA on opintotukioikeutettu oppilaitos. Opintotukeen voivat kuulua opintoraha, opintorahan huoltajakorotus, opintorahan oppimateriaalilisä ja opintolainan valtiontakaus.

Lue lisää ehdoista ja hakemisesta

Omaehtoinen opiskelu työttömyysetuudella tuettuna
Työttömyysetuutta voi saada opintojen ajalta, jos opiskelun aloittava on ilmoittautunut TE-toimiston työnhakijaksi, työnhaku on voimassa ja jos hakija on vähintään 25-vuotias ja TE-toimiston arvion mukaan koulutuksen tarpeessa

 Lue lisää ehdoista ja hakemisesta

VR ja Matkahuolto

Opiskelijat voivat saada alennusta Matkahuollon ja VR:n matkoista vähintään 8 kk kestäviin päätoimisiin opintoihin.

Lue lisää ehdoista ja hakemisesta: VR
Lue lisää ehdoista ja hakemisesta: Matkahuolto

Asumistuki opiskelijalle

Mikäli opiskelija ei asu vanhempiensa luona, hän voi voi saada asumistukea samoin ehdoin kuin muutkin tuen saajat, joten tukea myönnettäessä ei huomioida opiskelukuukausia tai opintotuen enimmäisaikoja. Asumistuki ei vaikuta opintotuen saamiseen, eikä sitä ei huomioida tulona opintotuessa.

Lue lisää ehdoista ja hakemisesta

Opiskeluterveydenhuolto

Oppilaitoksen opiskelijat kuuluvat Tampereen kaupungin opiskeluterveydenhuollon piiriin. Opiskeluterveydenhuolto toimii koulumme lähellä Tullinkulmassa.

Hae koulutukseen!

Voit varata itsellesi haastatteluajan soittamalla numeroon 044 3327118 arkena ma-pe klo 9-13.

Täytä ja lähetä myös online-hakukaavake.